A Gazdasági Versenyhivatal 2024. február 8-án online workshopot rendez a fogyasztóvédelmi felelősség témában. A workshopon a nemzeti versenyhatóság szakemberei és hazai ügyvédek is megszólalnak majd a témában.  

A Versenyhivatal már több éve kiemelt figyelmet fordít arra, hogy azokat a piaci szereplőket vonja felelősségre, akiktől a kifogásolt kereskedelmi gyakorlatok korrekciója leginkább elvárható. Így például az influenszer marketing kérdésben a GVH 2022 novemberében tájékoztató anyagot tett közzé a piaci szereplők számára, 2023-ban pedig podcast epizódban is részletesen tárgyalta az influenszeri felelősséget. A közelmúltban több ügyben is felmerült az online platformok/piacterek felelőssége is. A nemzeti versenyhatóság 2021-ben 200 millió forint bírsággal sújtotta és közel 4 milliárd forint összegű jóvátétel megfizetésére kötelezte az eMAg-ot, mivel annak akciótartási gyakorlata tartósan tisztességtelen volt a fogyasztókkal szemben.

A Gazdasági Versenyhivatal a téma további, részletesebb körbejárásának érdekében „Fogyasztóvédelmi felelősség” címmel online workshopot szervez. Az esemény célja, hogy mélyebb betekintést nyújtson a résztvevők számára a fogyasztóvédelmi felelősség rendszerébe, kiemelt figyelmet fordítva az influenszeri felelősség és a platformfelelősség kérdésköreire. 
A rendezvényen a nemzeti versenyhatóság szakemberei mellett a hazai magánszféra jogi szakértői is kifejtik majd álláspontjaikat. 
A program, illetve a rendezvény további részletei a honlapon elérhetőek.

Az online workshop időpontja: 2024. február 8. 10:00 óra

Jelentkezési szándékát, az adatkezelési tájékoztató elolvasását és elfogadását követően, erre a linkre kattintva jelezheti február 7-ig.

A csatlakozáshoz szükséges Microsoft Teams link a regisztrált személyek számára kerül kiküldésre a rendezvényt megelőzően.