A Versenytükör legfrissebb számában az influenszerek és a velük reklámozó cégek egyaránt hasznos, részletes összegzést kaphatnak a GVH joggyakorlatáról. A folyóirat számos más aktuális témát is bemutat – így az EU bíróságainak közelmúltbeli döntéseit, illetve egy versenyjogi témájú MTA-doktori disszertációt.

A Versenytükör, a Gazdasági Versenyhivatal félévente megjelenő, ingyenes szakmai folyóirata idei első lapszámában – hagyományaihoz híven – ezúttal is a versenyjog és versenypolitika fejleményeivel és aktualitásaival foglalkozik. Az olvasók (így az érintett piacok szereplői, reklámozói és ügynökségi oldalon egyaránt) megismerhetik az influenszer-marketing versenyfelügyeleti eljárásokban felmerülő alapkérdéseit, illetve betekintést nyerhetnek a GVH ezzel kapcsolatos joggyakorlatába. A lap emellett bemutatja a hálózatba kötött fogyasztói elektronikai eszközök (Internet of Things) piacán folytatott Bizottsági ágazati vizsgálat tanulságait, valamint a terület lehetséges szabályozási és jogalkalmazási irányait. A folyóirat elemzi az Európai Unió Bírósága és a Törvényszéke több közelmúltbéli ítéletét is – többek között a kétszeres elbírálást tiltó jogelv értelmezéséről, a magánjogi jogérvényesítésről és az ún. hibrid (a vitarendezést és a klasszikus ügydöntést vegyítő) eljárásokról.

A versenyjog hírei mellett a lap egy friss és örömteli hazai jogtudományi fejleményt is ismertet: a Versenytükör szerkesztőségi tagja, Nagy Csongor István MTA-doktori értekezésének elismerő bírálatát, amely jól példázza a GVH folyóiratának a tudományos életben betöltött súlyát.

A Versenytükör legfrissebb száma a fentieken túl számos más témával itt érhető el:

https://gvh.hu/pfile/file?path=/gvh/kiadvanyok/versenytukor/lapszamok/Versenytukor_2022_1.pdf1&inline=true