Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-169/2004/108

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a B.V. Tabora összefonódás engedélyezése iránti kérelmére indult eljárásban, melyben további ügyfélként részt vett a Népszabadság Kiadó és Nyomdaipari Rt., Ringier Kiadó Kft., valamint Primus Népszabadság Médiaképviseleti Kft. - zárt tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács - az alábbi a-b) pont szerinti kötelezettségek előírása mellett - engedélyezi, hogy a B.V. Tabora a részvények többségének megszerzésével a Népszabadság Kiadó és Nyomdaipari Rt. felett irányítást szerezzen.

  • a)

    A Ringier Kiadó Kft. és a Népszabadság Kiadó és Nyomdaipari Rt. a kiadásuk alatt álló napilapjaik hirdetésszervezési tevékenységét szervezetileg szétválasztottan kötelesek működtetni legalább 2006. április 30-ig. Ezen időszak alatt az ügynökségi és közvetlen ügyfélszerzési tevékenységben az érintett termékeket (Népszabadság és Ringier napilapok - Blikk, Nemzeti Sport, Mai Nap) közös ajánlatokban nem jelentethetik meg, azokra összevont csomag kedvezményeket nem számíthatnak fel.

  • b)

    A Népszabadság Kiadó és Nyomdaipari Rt. a Népszabadság című napilap tekintetében a hirdetési listaárait (1/1 4C hirdetési tarifa) csakis az előző félévi országos napilap-piaci hirdetési átlagárak emelkedése alatti mértékben emelheti a 2005. április 30-a és 2007. október 30-a közötti féléves időszakokban. 2005. október 30-án, 2006. április 30-án, 2006. október 30-án és 2007. április 30-án az előző félév országos napilap-piaci hirdetési átlagárainak változásáról, valamint a Népszabadság következő félévre tervezett hirdetési árainak változásáról köteles adatot szolgáltatni a Gazdasági Versenyhivatal részére.

Kötelezi a kérelmezőt, hogy a határozat kézbesítésétől számított tizenöt napon belül fizessen meg további 8.000.000.- (Nyolcmillió) Ft eljárási díjat a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037571. számú eljárási díjbevételi számlájára.

A határozat felülvizsgálatát az ügyfelek a kézbesítéstől számított harminc napon belül kérhetik a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.

Az ügyben utóvizsgálati eljárás keretében született döntés: Vj-169/2004