Nyomtatható verzió PDF formátumban

Ügyszám: Vj-139/2006/37.

A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa az Aquarius-Aqua Kereskedelmi, Ipari és Szolgáltató Kft. (Cegléd) eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indult eljárás során meghozta az alábbi

határozatot

Az eljáró versenytanács megállapítja, hogy az eljárás alá vont a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor a Veritas Gold természetes ásványvizet 2006. június havi reklámkampány során az alábbi szlogenekkel népszerűsítette:
- "VILÁG ÉLÉN"
- "A LEGKIVÁLÓBB ÍZ-DÍJAS ÁSVÁNYVÍZ"
- "A LEGKIVÁLÓBB ÍZ-DÍJAS MAGYAR ÁSVÁNYVÍZ".
és ugyanebben az időszakban a termék címkéjén a "Legkiválóbb íz minőségi tanúsítvány 2006." feliratot szerepeltette.

Az eljáró versenytanács az Aquarius-Aqua Kereskedelmi, Ipari és Szolgáltató Kft.-t 2.000.000.- Ft (azaz kettőmillió forint) bírság megfizetésére kötelezi. A bírságot az eljárás alá vont nyolc hónap alatt egyenlő részletekben köteles megfizetni akként, hogy a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül - 2007. márciusban - kell befizetni az első 250 000 Ft-os részletet, majd október végéig minden hónapban a következő részletet. A fizetéseket a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számla javára köteles teljesíteni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételétől számított 30 napon belül a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel lehet kérni.

Indokolás

A végzés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.