Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-149/2006/39.

A Gazdasági Versenyhivatal az Euronics Magyarország Kft. (Budapest), a Vöröskő Kft. (Veszprém), a Bravotech Kft. (Hódmezővásárhely) és az Elektro-Quality Kft. (Jászberény) eljárás alá vont vállalkozások ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tilalmának megsértése miatt indult versenyfelügyeleti eljárásban, nyilvános tárgyaláson, meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az eljárás alá vontak a 2006. április 10. és 2006. augusztus 17. közötti időszak során a "Euronics Műszaki Áruházlánc" néven a Euronics Magyarország Kft. által megjelentetett reklámújságokban az akciós árakhoz kapcsolódó árkedvezményekről a fogyasztók megtévesztésére alkalmas módon tájékoztattak.

A Versenytanács a jogsértő magatartás további folytatását e határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül megtiltja.

A jogsértés miatt a Euronics Magyarország Kft.-t, a Vöröskő Kft.-t és az Elektro-Quality Kft.-t egyaránt 10.000.000-10.000.000,- Ft, azaz tíz-tízmillió forint, a Bravotech Kft.-t pedig 15.000.000,- Ft, azaz tizenötmillió forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezi, amelyet e határozat kézhezvételétől számított harminc napon belül kell teljesíteni a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 sz. bírságbevételi számlája javára.

E határozat felülvizsgálata a Fővárosi Bírósághoz címzett keresettel kérhető, amelyet a Versenytanácsnál, a kézhezvételtől számított harminc napon belül kell benyújtani.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.