Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-34/2006/51.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a HRI Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Budapest I. rendű,
a HRI-vitalion Életmód és Egészségvédő Egyesület Budapest II. rendű,
a HRI-vitalion Pontgyűjtő Klub Budapest III. rendű,
a Sipi 97 Bt. Szeged IV. rendű eljárás alá vontak ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásának tilalma miatt indult eljárás során tartott nyilvános tárgyaláson meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az I-II. rendű eljárás alá vont tizenegy élelmiszer, kozmetikum, gyógynövénytartalmú termék (Vitalion, Water Balance-Folyadék Egyensúly, Clear Complexion-Tiszta Bőr, Night - Alvássegítő, Calm Life - Nyugodt Élet, Golden Seal Digestive-Emésztést Segítő, Celeriac - Fiatalító és Pontecianövelő, Garlic Catarrh&Rhinitis - Nátha és Allergia elleni, Capsicum - Fogyasztó, Levendula és Geránium Sampon és Hajkondicionáló, Exultrim) gyógyhatásának állítása fogyasztómegtévesztésre alkalmas.

E magatartás folytatását a határozat kézhezvételétől megtiltja.

A Versenytanács az I-II. rendű eljárás alá vont vállalkozással szemben 14.000.000.- (Tizennégymillió) Ft bírságot szab ki, amelyet kötelesek a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül egyetemlegesen megfizetni a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557. számú bírságbevételi számlájára.

Kötelezi a II. rendű eljárás alá vontat, hogy a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül közölje tagságával és tegye közzé az interneten is a jelen határozat jogsértést megállapító részét.

E határozat felülvizsgálatát az eljárás alá vont vállalkozások a kézbesítéstől számított harminc napon belül kérhetik a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtható keresettel.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.

A fenti ügyben versenytanácsi végzés is született: Vj-34/2006.
A végzést az alábbi hivatkozásra kattintva érheti el: Nyomtatható verzió PDF formátumban