Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-12/2007/48.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Manufaktura Bt. Pécs és a Natura-Pro Kereskedelmi, Fejlesztő és Szolgáltató Kft. Pécs ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indított eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, a Manufaktura Bt. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor a 2006. és a 2007. évben a "SPA" készülékekről és a "SymBioGel" elnevezésű termékekről adott tájékoztatásokban a termékek vonatkozásában gyógyhatás hamis látszatát keltette.

A Versenytanács megállapítja továbbá, a Natura-Pro Kereskedelmi, Fejlesztő és Szolgáltató Kft. a 2006. és a 2007. évben a "SPA méregtelenítő készülékek" kapcsán a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított.

A Versenytanács kötelezi a Manufaktura Bt.-t 10.000.000 Ft (Tízmillió forint) bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számla javára köteles megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.