Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-30/2008/18.

A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa a Naturlife System Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Eger) eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indult eljárásban megtartott tárgyaláson meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács

  • megállapítja, hogy az eljárás alá vont vállalkozás jogsértő magatartást tanúsított , amikor az általa forgalmazott étrend-kiegészítők egyes reklámjaiban fogyasztó megtévesztésére alkalmas állításokat tett,

  • az eljárás alá vont vállalkozást kötelezi 2.000.000 Ft (kettőmillió forint) bírság megfizetésére , továbbá

  • kötelezi az eljárás alá vont vállalkozást arra, hogy a GVH határozatáról a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül az alábbi tartalmú, legalább negyed oldal terjedelmű hirdetést tegye közzé a Természetgyógyász havonta megjelenő ingyenes egészségmagazinban, anélkül, hogy ahhoz észrevételt fűzne:

    "A GVH Versenytanácsa a Vj-30/2008. sz. eljárásban hozott határozatával megállapította, hogy a Naturlife System Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. jogsértő magatartást tanúsított, amikor egyes reklámjaiban az általa forgalmazott étrend-kiegészítők egészségre vonatkozó kedvező hatását anélkül állította, hogy az arra szolgáló eljárásban bizonyította volna azok tényleges fennállását."

A bírságot a határozat kézhezvételétől számított harminc napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számlája javára kell megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított harminc napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A végzés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.