Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-90/2008/26.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepe (Budapest), mint a Citibank Zrt. (Budapest) jogutódja eljárás alá vont vállalkozás ellen a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indult eljárásban - tárgyaláson kívül - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepe a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított a 2008. I. félév során a "0 Ft-os bankszámla" termékével kapcsolatosan adott egyes tájékoztatásaival.

A Versenytanács kötelezi az eljárás alá vontat Ötmillió (5.000.000) forint bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított harminc napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számlája javára köteles megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított harminc napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A végzés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.