Nyomtatható verzió PDF formátumban

VJ/3-70/2009.

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa a dr. Bitó András ügyvéd által képviselt GOLD SWEET 2002 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Budapest) és FORMATEL Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Budapest), valamint a dr. Ócsai József ügyvéd által képviselt DIGITANIA Kommunikációs Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Budapest) eljárás alá vontak ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása és fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indult eljárásban - tárgyaláson kívül - meghozta az alábbi

határozatot és végzést.

A versenytanács határozattal megállapítja, hogy a GOLD SWEET 2002 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság és DIGITANIA Kommunikációs Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2008. április 1. és 2008. augusztus 31. között a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást, valamint 2008. szeptember 1. és december 31. között fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsítottak a "Flört vonal", "Randi", és "Randi1" elnevezésű társkereső szolgáltatásoknak a reklámjaiban megjelent tájékoztatással, illetve képi illusztrációk közreadásával.

A versenytanács az eljárás alá vont vállalkozásokat a jogsértő magatartás további folytatásától a határozat kézhezvételétől számított 30 nap elteltével eltiltja.

A versenytanács kötelezi a GOLD SWEET 2002 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot 8.000.000 (azaz nyolcmillió) forint, a DIGITANIA Kommunikációs Zártkörűen Működő Részvénytársaságot 40.000.000 (azaz negyvenmillió) forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére, melyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számlájára kötelesek befizetni.

A határozat felülvizsgálata a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel kérhető.

A versenytanács végzéssel FORMATEL Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasággal szemben a versenyfelügyeleti eljárást megszünteti.

A végzés felülvizsgálata a kézhezvételtől számított 8 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel kérhető.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.