Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj/068-010/2010.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. T. J. (Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda) által képviselt Central ME Energy & Gas GmbH (Bécs, Ausztria) eljárás alá vont vállalkozás ellen összefonódáshoz szükséges engedélykérés elmulasztása miatt indult versenyfelügyeleti eljárásban, melyben további ügyfélként érintett a szintén dr. T. J. által képviselt Centrex Hungária Energetikai és Gázipari Zrt. (Budapest), - tárgyalás tartása nélkül - meghozta az alábbi

határozatot.

A Versenytanács megállapítja, hogy a Central ME Energy & Gas GmbH elmulasztotta a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kérni a Centrex Hungária Energetikai és Gázipari Zrt. feletti irányítás megszerzéséhez, mire tekintettel vele szemben egymillió egyszázezer forint (1.100.000.- Ft) bírságot szab ki, amit a határozat kézbesítésétől számított 30 napon belül köteles megfizetni a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számlájára.

A Versenytanács engedélyezi a Central ME Energy & Gas GmbH Centrex Hungária Energetikai és Gázipari Zrt. feletti irányításszerzésével megvalósuló összefonódást.

A határozat felülvizsgálatát az ügyfelek a kézbesítéstől számított 30 napon belül kérhetik a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Versenytanácsnál benyújtott keresettel.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.