Nyomtatható verzió PDF formátumban

Állásbörzén a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2013. március 20 - 21-én kiállítóként részt vesz a Corvinus Egyetem KarrierExpo-ján és az ELTE ÁJK Jogász Állásbörzéjén.

Évről-évre egyre több jogász és közgazdász hallgató gondolja úgy, hogy komoly versenyelőnyt jelenthet számukra a munkaerőpiacon, ha a GVH-nál szereznek szakmai gyakorlatot és munkatapasztalatot. A Gazdasági Versenyhivatal elkötelezett a versenyjog és a Hivatal tevékenysége iránt érdeklődő hallgatók szakmai gyakorlati képzésében, hiszen jelenleg is több felsőoktatási intézménnyel van együttműködési megállapodásunk, amelynek keretében évente átlagosan 4-6 jogász, illetve közgazdász hallgató gyakorlati képzésében veszünk részt.

A szakmai gyakorlati képzés egyik nem titkolt célja a munkaerő-utánpótlás biztosítása, amelynek érdekében tavaly útjára indítottuk ösztöndíjas foglalkoztatási programunkat: jelenleg 7 jogász, illetve közgazdász végzettségű pályakezdő diplomás fiatal tevékenykedik a Hivatalban a program keretében. A pályakezdő jogászok és közgazdászok ösztöndíjas programba való jelentkezését folyamatosan várjuk, hiszen reményeink szerint elsősorban közülük kerülnek majd ki a jövő -vizsgálói-.

Nagy hangsúlyt helyez a GVH az új munkatársak szervezeti beilleszkedésének elősegítésére: az új kollégák egyhetes belső felkészítő képzés keretében ismerkedhetnek meg a szakterületekkel és a szervezeti folyamatokkal. A sikeres beilleszkedés érdekében az új munkatársak mellé szakmai támogatót jelölünk ki és szervezeti beilleszkedésüket egy Orientációs Kézikönyv elkészítésével is segítjük.

A GVH a fenti rendezvényeken kívül részt vesz a 2013. április 10-én megrendezésre kerülő PPKE-JÁK Karriernapján is.

Budapest, 2013. március 20.

Gazdasági Versenyhivatal

További információ a sajtó számára:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu