Nyomtatható verzió PDF formátumban

Irányításszerzést engedélyezett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy az OBI Hungary Retail Kereskedelmi Kft. (OBI Kft.) a Bricostore Ingatlan Kft. tulajdonában álló budakalászi, fóti, és soroksári áruház-épületek üzemeltetését - amelyeket a Bricostore Barkácsáruház Kereskedelmi Kft. 2012. december 31-ig barkásáruházként üzemeltetett - hasonló céllal működtesse tovább.

Az összefonódás GVH általi engedélyezésére azért volt szükség, mert a korábbi Bricostore barkácsáruházakat röviddel azok bezárását követően az OBI Kft. - építve saját belső erőforrásaira - hosszú távon és hasonló céllal üzemelteti tovább, melyre figyelemmel a GVH a tranzakciót a vállalkozásrész megszerzéseként értékelte.

A GVH az összefonódás engedélyezése során nem tartotta kizártnak, hogy a barkácsáruházi kiskereskedelmi tevékenység földrajzi piaca országos, figyelemmel arra, hogy a barkácsáruházak országosan egységes ár- és üzletpolitikát folytatnak. Ugyanakkor a legszűkebben értelmezett, Budapest és környékét jelentő földrajzi piacon sem merültek fel káros versenyhatások figyelembe véve, hogy az OBI mellett további négy barkácsáruház-hálózat működik ráadásul az ezekben elérhető termékek nagy része megvásárolható hipermarketekben, lakberendezési cikkeket árusító áruházakban, valamint különböző szakboltokban (pl. festék, szerelvény) is. Mindezekre figyelemmel a GVH az összefonódás engedélyezése mellett döntött.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-10/2013.

Budapest, 2013. március 29.

Gazdasági Versenyhivatal

További információ a sajtó számára:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu