Nyomtatható verzió PDF formátumban

Megújul a Gazdasági Versenyhivatal arculata

Az új arculatnak megfelelően kialakított, a szervezet valamennyi megjelenési elemére kiterjedő eszközrendszert 2013. május 1-jétől használja a Gazdasági Versenyhivatal.

A jelenlegi emblémát 2002-től alkalmazta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Időközben sor került az Európai Unióhoz való csatlakozásra, s ezzel összefüggésben változott a hivatal szerepe is. Az új embléma pontszerűen, stilizálva jeleníti meg Magyarországot, egyben az ábrában levő nyíl utal a gazdasági növekedés ösztönzésére. Az arculat számos eleme Európa térképén elhelyezve jeleníti meg az emblémát, kifejezve a GVH hazai és uniós versenyhatósági szerepét, e mellett utal a Gazdasági Versenyhivatal más nemzetközi szerepvállalására is.

Az embléma és az arculat tervezésére nyilvános tervpályázatot hirdetett a GVH. A szakmai zsűrit többek között a Képzőművészeti Egyetem egy tanára és a kreatív szakembereket tömörítő Art Directors Club Hungary szervezet egyik képviselője alkotta. Az arculatot Vizi Balázs, a Képzőművészeti Egyetemen végzett grafikus tervezte.

Budapest, 2013. április 30.

Gazdasági Versenyhivatal

További információ a sajtó számára:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu