Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyfelügyeleti eljárás indult a Nyírszem Zrt. kérelme alapján

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-064/2009. ügyszámon eljárást indított a Nyírszem Zrt. vállalkozás kérelme alapján a Mezőkövesdi COOP INVEST Zrt. feletti irányításszerzés engedélyezésének vizsgálatára.

A GVH-hoz 2009. május 18-án kérelmet nyújtott be a Nyírszem Zrt. annak engedélyezésére, hogy a Mezőkövesdi COOP INVEST Zrt. felett irányítást megszerezzen.

A versenytörvény alapján azokban az esetekben, amikor a kérelem megítélése egyszerű, az eljárás befejezésének határideje a kérelem beérkezésétől, illetve a hiányok pótlásától számított 45 nap, amely egy alkalommal legfeljebb 20 nappal meghosszabbítható. A kérelem megítélése egyszerűnek minősül, ha nem jön létre a versenytörvény szerinti összefonódás, az összefonódás nem éri el a versenytörvény szerinti küszöbszámokat, vagy az összefonódás nyilvánvalóan nem tagadható meg, mivel nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozná a hatékony versenyt az érintett piacokon. Az összefonódások engedélyezésének határideje minden más esetben 120 nap, ami 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2009. június 25.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu