Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-163/2006/17.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Reckitt Benckiser Termelő és Kereskedelmi Kft. eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásának tilalma miatt indult eljárásban - tárgyaláson - meghozta az alábbi az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az eljárás alá vont vállalkozás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított azáltal, hogy a 250 ml kiszerelésű kiskereskedelmi forgalomba került Air Wick Odor Stop "Sunsplash", Air Wick Odor Stop "Morning Rain" és Air Wick Odor Stop "Mountain Air" légfrissítőn a 20% ajándék feliratozást alkalmazta.

Kötelezi az eljárás alá vont vállalkozást, hogy fizessen meg 1 millió Ft (Egymillió Ft) versenyfelügyeleti bírságot a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számlájára.

A határozat ellen, annak kézhezvételétől számított 30 napon belül, a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó, de a Fővárosi Bírósághoz címzett keresettel élhet az eljárás alá vont vállalkozás.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.