Nyomtatható verzió PDF formátumban

VJ-30/2007/20.
Ikt. sz.: 30/2007/18.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyrt. (Budapest) vállalkozással szemben fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tárgyában, nyilvános tárgyaláson, meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyrt. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatást tett közzé a Junior Start, a Junior Plusz és a Junior Max bankkártyák esetében felszámított kártyadíjról a 2005-2007. években Internetes honlapjának "Kérdések és válaszok" oldalán, illetve az OTP Junior Start kártya éves díjáról a 2005. májusi lezárású leporellón.

A fent leírt jogsértés miatt a Versenytanács az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyrt.-t 5.000.000,- Ft (azaz ötmillió forint) versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezi, amelyet a GVH 10032000-01037557 sz. bírságbevételi számlájára kell megfizetnie e határozat kézhezvételétől számított harminc napon belül.

E határozat felülvizsgálata a Fővárosi Bírósághoz címzett keresettel kérhető, amelyet a Versenytanácsnál a kézhezvételtől számított harminc napon belül kell benyújtani vagy ajánlott levélben postára adni.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.