Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj/051-028/2010.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa

  • a Winkler és Társai Ügyvédi Iroda által képviselt Phytotec Hungária Bt. (Budapest, eljáró ügyvéd: dr. W. M. és dr. P. O.) és

  • a Kálmán, Szilasi, Sárközy és Társai Ügyvédi Iroda (eljáró ügyvéd: dr. S. Sz.) által képviselt Axel Springer Kiadói Kft. (Budapest)

ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot.

A Versenytanács megállapítja, hogy a Phytotec Hungária Bt. és az Axel Springer Kft. 2009 júniusa és novembere között fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor szerkesztői tartalomnak álcázott reklámokat tett közzé.

A Versenytanács kötelezi

  • a Phytotec Hungária Bt.-t 1.000.000 Ft (Egymillió forint),

  • az Axel Springer Kiadói Kft.-t 1.000.000 Ft (Egymillió forint)

bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számla javára kötelesek megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.