SAJTÓFŐNÖK

a Gazdasági Versenyhivatal közleménye

Egy hónapos szünetelés a V.R.A.M. Rt. ügyében

A V.R.A.M. Rt. a "Rock `n` Roll Fix" előfizetéses tarifacsomag népszerűsítése érdekében több televíziós csatornán olyan reklámot tett közzé, amely a GVH versenytanácsának megítélése szerint kettős üzenetű volt:

  • -

    egyrészt az, hogy a "Rock `n` Roll Fix" előfizetés esetén éjjel-nappal nettó 9 Ft-ért hívható a választott körzet összes vezetékes telefonszáma, illetve

  • -

    a reklám összhatását tekintve azt állítja, hogy a "Rock `n` roll Fix" díjcsomag ezen tulajdonsága révén a választott körzet vonatkozásában minden esetben előnyösebb a fogyasztók számára a vezetékes telefonoknál. Ez utóbbi esetben a versenytanács szerint az állítás nem felel meg a valóságnak, az a fogyasztók megtévesztésére alkalmas, ezért versenyjogsértő.

A mai napon megtartott tárgyaláson a V.R.A.M. Rt. vállalta, hogy a kifogásolt reklámfilm akár részeiben, akár teljességében történő sugárzásától a jövőben tartózkodik, arra más reklámjaiban sem utal.

A GVH versenytanácsa a cselekmény versenyre gyakorolt csekély hatására tekintettel ezért az eljárás szünetelését rendelte el egyhónapi időtartamra. Ezt követően utóvizsgálat keretében ellenőrzi a GVH, hogy az Rt. vállalásának eleget tett-e, s az eljárás folytatása vagy megszüntetése kérdésében ennek eredményétől függően történik meg a döntés.

Budapest, 2003. 01. 23.

Dr. Polgárdy Géza