Új tagja van a GVH Versenytanácsának

Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke, Nagy Zoltánnak, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökének javaslatára 2009. július 1-től Dobos Gergelyt a GVH Versenytanácsának tagjává nevezte ki. Az új Versenytanács-tag kinevezése hat évre szól.

Dobos Gergely 1999-ben szerzett közgazdász diplomát a Budapest Közgazdaságtudományi Egyetem (Corvinus) Közgazdasági karán. Ezt követően 1999 és 2004 között a franciaországi Toulouse School of Economics masters, majd doktorandusz hallgatója. 2002-ben három hónapon keresztül a Világbank vendég tanácsadója, a pénzügyi hálózatokban érvényesülő verseny témakörében. Piacelméleti témájú doktori diplomáját 2005 januárjában Toulouse-ban, nemzetközi szakmai bizottság előtt védi meg kiváló eredménnyel. Két éven keresztül elemző egy ismert nemzetközi közgazdasági tanácsadó cég londoni irodájának versenypolitikai csapatában, ahol európai és brit versenyügyeken dolgozik. 2006 novemberétől 2007 júniusáig a Magyar Vasúti Hivatal vezető közgazdásza, majd 2007 szeptemberétől kinevezéséig a Gazdasági Versenyhivatal Versenypolitikai Irodájának közgazdász munkatársa.

Budapest, 2009. július 3.

Barath Erika
email: Barath.Erika@gvh.hu