Nyomtatható verzió PDF formátumban

A Gazdasági Versenyhivatal nyilvános konzultációs felhívást tett közzé

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nyilvános konzultációra hívja a piaci szereplőket, ügyvédi irodákat és egyéb érdekelt feleket a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése tárgyában indult eljárásokban tett kötelezettségvállalásról szóló közlemény tervezetéről.

A GVH 2011 közepén azzal a céllal kezdte meg a kötelezettségvállalásról szóló közlemény kidolgozását, hogy növelje a jogbiztonságot, tevékenységének átláthatóságát és kiszámíthatóságát, így segítve elő az egységes és diszkriminációmentes jogalkalmazást.

A GVH továbbá a versenyfelügyeleti ügyek körülbelül kétharmadát kitevő fogyasztós ügytípusban átláthatóvá kívánja tenni a kötelezettségvállalás alkalmazásának módját, valamint támogatni kívánja a vállalkozásokat a kötelezettségvállalásra vonatkozó döntés meghozatalában és a vállalni kívánt kötelezettségek meghatározásában, ezáltal elősegítve az erőforrások hatékony felhasználását mind a hatóság, mind a vállalkozások részéről.

Jelen konzultáció keretében a GVH 2012. július 16-ig várja írásban ( ide kattintva) az érdekeltek észrevételeit. A közlemény tervezetét a GVH honlapján olvashatják.

Budapest, 2012. június 13.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó számára:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu