Nyomtatható verzió PDF formátumban

GVH eljárás az RTL Klub interaktív telefonos játékai miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2007. április 19-én az IKO New Media Szolgáltató Kft. és a Magyar RTL Televízió Zrt. ellen a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indít.

A GVH észlelte, hogy az eljárás alá vont IKO New Media Szolgáltató Kft. és a Magyar RTL Televízió Zrt. az RTL Klub televíziós csatornán sugárzott 0691-33-44-55 című interaktív telefonos nyereményjátékban a játékba való bejutás feltételeiről fogyasztó megtévesztésre alkalmas tájékoztatást tesz közzé, valamint a játék egyes elemei és azok összhatása a fogyasztói döntést tisztességtelenül befolyásolhatják.

A versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az IKO New Media Szolgáltató Kft. által készített, illetve az RTL Klub televíziós csatorna által a 2006. évben és a 2007. év I. negyedévében sugárzott valamennyi interaktív telefonos nyereményjáték ideje alatt a fogyasztók számára közvetlenül nyújtott és a játékkal kapcsolatos bármilyen egyéb fogyasztói tájékoztatások vizsgálatára.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. A törvény szerint az eljárás lefolytatására biztosított időtartam 90 nap, amely legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-74/2007.

Budapest, 2007. június 18.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu