Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyfelügyeleti eljárás indult a Pannon ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-12/2009. ügyszámon eljárást indított a Pannon GSM Távközlési Zrt. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2009. február 9-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Pannon GSM Távközlési Zrt. ellen, mert azt észlelte, hogy a Pannon korlátlan forgalmi kerettel - országos integrált kampányban - hirdetett molbilinternet csomagjai esetében a szolgáltatás sebessége, sávszélessége számos fogyasztó esetében - a havidíjba foglalt korlátlan használat ígérete ellenére, valamint egyes esetekben a vonatkozó Általános Szerződési Feltételekben szereplő kondícióktól eltérő módon, illetve azoknál szélesebb körben - korlátozásra került.

Ezen magatartással a Pannon valószínűsíthetően megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény 6. és 7. §-ait.

A Tpvt. alapján az eljárás befejezésének határideje 90 nap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - egy alkalommal legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2009. február 23.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu