Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-119/2010. ügyszámon eljárást indított a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2010. november 30-án versenyfelügyeleti eljárást indított a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel (Vodafone) szemben, mert nevezett vállalkozás a 2010. június 21-étől 2010. augusztus 15-éig tartó "Nyerj a Vodafone-nal" emeltdíjas SMS játéka keretében hiányos és megtévesztő információt közölt a játékban való részvétel és a nyerés feltételeiről, továbbá a Vodafone a küldött SMS-ek által az ügyfeleket a játékban való részvételre, illetve a játék folytatására agresszív módon buzdította.

A fenti magatartással a Vodafone valószínűsíthetően megvalósította a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdésében és 7. § (1) és (5) bekezdéseiben foglalt megtévesztő, valamint az Fttv. mellékletének 26. pontjában foglalt tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot és ezzel valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdését.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 45 munkanappal meghosszabbítható.

Budapest, 2010. december 15.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu