Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult az IsoShell Építőelem Gyártó és Forgalmazó Zrt-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-67/2013. ügyszámon eljárást indított az IsoShell Építőelem Gyártó és Forgalmazó Zrt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2013. szeptember 2-án versenyfelügyeleti eljárást indított az IsoShell Építőelem Gyártó és Forgalmazó Zrt-vel (IsoShell Zrt.) szemben, mert kereskedelmi kommunikációjában feltételezhetően valótlanul azt állítja, hogy az általa forgalmazott IsoShell építési rendszerelemek közigazgatási jogkör gyakorlására feljogosított szerv engedélyével rendelkeznek, s jogszerűen forgalmazhatók.

Fenti magatartásával az IsoShell a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) mellékletének a 4. és 9. pontjaiban foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2013. szeptember 30.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu