Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Telenor Magyarország Zrt-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-73/2013. ügyszámon eljárást indított a Telenor Magyarország Zrt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2013. szeptember 20-án versenyfelügyeleti eljárást indított a Telenor Magyarország Zrt-vel (Telenor) szemben, mert annak ellenére népszerűsíti Korlátlan beszélgetés! szlogennel a Családi csomag szolgáltatását, hogy az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 1/A. mellékletének 4.2. pontja szerint az előfizetők legfeljebb 1000 percig hívhatják egymást 0 forintos percdíjon, az azt követő, hálózaton belüli hívások esetében az előfizetett tarifacsomag szerinti díjat számítják fel. E szolgáltatás keretében a Telenor ugyan nem számlázott az ügyfeleknek az 1000 perc feletti forgalomért, az ÁSZF szerinti termék - tekintettel a bármikor alkalmazható limitre, felszámítható díjra - mégsem felel meg a kommunikációs kampányban megfogalmazott szlogennek. Ezen felül az 1000 perces limit, mint korlát sem került megjelenítésre a kommunikációs kampányban.

Fenti magatartásával a Telenor a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdésének b) pontjában és a 7. § (1) bekezdésében foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2013. október 1.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu