Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Schwabe Hungary Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-76/2013. ügyszámon eljárást indított a Schwabe Hungary Kft-vel szemben a gyógyszertárból vény nélkül kiadható gyógyszerek reklámozására vonatkozó szabályok feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2013. szeptember 27-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Schwabe Hungary Kft-vel szemben, mert a Tebofortan 120 mg elnevezésű gyógyszerét egészségügyi szakember ajánlásával népszerűsítette egyes kereskedelmi kommunikációjában.

Fenti magatartásával a Schwabe Hungary Kft. valószínűsíthetően megsértette a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény (Gyftv.) 17. § (2) bekezdésének g) pontjában foglaltakat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2013. október 10.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu