A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogellenes összehasonlító reklám tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást a Henkel Magyarország Kft.-vel szemben.

A GVH 2014. november 25-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Henkel Magyarország Kft.-vel szemben, mert azt  észlelte, hogy a Henkel Magyarország Kft. televíziós reklámjában a Pur Gold termékét a Jar mosogatószerrel valószínűsíthetően nem tárgyilagosan hasonlította össze.

A közérdek védelme szükségessé teszi eljárás lefolytatását, figyelemmel arra, hogy a televíziós reklám több országos tévécsatornán került közzétételre, így nagy számú fogyasztóhoz eljutott.

Fenti magatartásával a Henkel Magyarország Kft. valószínűsíthetően megsértette a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt.) 10. § b) pontját.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-109/2014.

Budapest, 2014. december 9.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1369  Budapest 62. Pf. 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban