A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-54/2014. ügyszámon eljárást indított a Peridot-Line Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2014. május 30-án versenyfelügyeleti eljárást indított a Peridot-Line Kft-vel szemben, mert a Peridot elnevezésű termék népszerűsítése során kereskedelmi kommunikációjában valószínűsíthetően azt sugallta a fogyasztóknak, hogy a termék gyógyhatással rendelkezik, ezen felül feltételezhetően megtévesztő állításokat tett közzé a termék egészségre gyakorolt hatásával és hatékonyságával kapcsolatban, továbbá a terméket egészségügyi szervezet ajánlásával népszerűsítette.

A Peridot-Line Kft. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) mellékletének 17. pontjában, valamint az Fttv. 6. § (1) bekezdése b) pontjában, különösen annak bg) és bj) alpontjaiban, valamint 3. § (2) bekezdésében foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat, valamint az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (Éltv.) 10. § (2) bekezdésének b) pontjában, valamint 10. § (3) bekezdésében foglaltakat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2014. június 18.

Gazdasági Versenyhivatal

 

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban