Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-88/2006/25

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Pannon Medisana Kft. ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indított eljárásban - tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az eljárás alá vont vállalkozás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított az általa forgalmazott Medinose készülék reklámozása során a készülék allergiával kapcsolatban kifejtett hatása ismertetésekor.

Az eljárás alá vont vállalkozást a határozat kézhezvételét követő 8 napon belül eltiltja a Medinose készülék internetes web-oldalon való reklámozásától.

Az eljárás alá vont vállalkozással szemben 1.500.000 Ft, azaz (egymillió-ötszázezer forint) versenyfelügyeleti bírságot szab ki, melyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül köteles megfizetni a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 sz. bírságbevételi számlájára.

A határozat felülvizsgálatát az eljárás alá vont vállalkozás a kézbesítéstől számított 30 napon belül kérheti a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.