Nyomtatható verzió PDF formátumban

Megtévesztő volt az ingyen mozijegy ígérete

A Free Style Entertainment Produkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor az általa szerkesztett VOX magazin címlapján "3 ingyen mozijegy" szlogennel hirdette filmes nyereményjátékát. Ezért a Gazdasági Versenyhivatal 400.000 Ft bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

A vizsgált időszakban (2008 szeptembere és 2010 szeptembere között) a Free Style Kft. a VOX magazinban rendszeresen helyezett el nyereményjátékokban való részvételre szóló felhívást. A filmes nyereményjátékokkal premier előtti vetítésre szóló mozijegyeket, filmes ajándékcsomagokat nyerhettek a fogyasztók a magazinban szereplő kérdésekre adott helyes válasz megküldésével.

A magazin 2010. májusi számának címlapján a "3 ingyen mozijegy" szlogen szerepelt, azonban a magazin nem tartalmazott mozijegyet. A címlapon megjelenő felhívás így nem felelt meg a valóságnak, mivel a magazin megvásárlásával a fogyasztók nem jutottak hozzá automatikusan az ígért mozijegyekhez. Azokat a magazinban több helyen is népszerűsített "Mozizz velünk!" nyereményjátékon emelt díjas SMS küldésével lehetett megnyerni.

A GVH a fenti jogsértésért 400.000 Ft bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-93/2010.

Budapest, 2011. július 7.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Gondolovics Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu