Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Free Style Entertainment Produkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-93/2010. ügyszámon eljárást indított a Free Style Entertainment Produkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2010. szeptember 29-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Free Style Entertainment Produkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben, mert az általa kiadott VOX mozimagazin 2010 májusában megjelent számának címlapján "3 ingyen mozijegy" feliratot olvashattak a fogyasztók, ugyanakkor a folyóirat nem tartalmazta a címlapon ígértek ellenére a "3 ingyen mozijegyet".

Fenti magatartásával az eljárás alá vont vállalkozás valószínűsíthetően a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) mellékletének 20. pontja rendelkezéseibe ütköző magatartást tanúsított.

Szintén az Fttv. rendelkezéseibe ütköző jogsértés valószínűsíthető annak kapcsán, hogy a Free Style Entertainment Produkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. -a 3 ingyen mozijegy- szlogen VOX Mozimagazin 2010 májusi címlapján történő közzétételével olyan hamis benyomást kelthetett, hogy a fogyasztó meghatározott cselekmény megtételével egyéb előnyhöz jut (3 ingyen mozijegy), miközben valójában az egyéb előny érvényesítése, illetve igénybevétele a fogyasztó számára meghatározott pénzösszeg megfizetéséhez vagy költségek viseléséhez kötött. Utóbbi magatartása révén a Free Style Entertainment Produkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft valószínűsíthetően az Fttv. mellékletének 31. pontja rendelkezéseibe ütköző magatartást tanúsított.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 45 munkanappal meghosszabbítható.

Budapest, 2010. november 15.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
ZENISEK Andrea
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu