Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a L'ORÉAL Magyarország Kozmetikai Kft. ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-116/2009. ügyszámon eljárást indított a L'ORÉAL Magyarország Kozmetikai Kft. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2009. szeptember 16-án versenyfelügyeleti eljárást indított a L'ORÉAL Magyarország Kozmetikai Kft. (L'ORÉAL) ellen, mert az eljárás alá vont vállalkozás a 2009. január 1-je és 2009. május 1-je közötti időszakban

  • a Biotherm Aquasource Biosensitive hidratáló arcápoló;

  • a Vichy Cellu Metric narancsbőr elleni termék;

  • a Vichy Liftactiv CxP termék;

  • a Revitalift termék

népszerűsítésére szolgáló kommunikációs anyagaiban több, valószínűsíthetően szakmailag nem kellően megalapozott állítást alkalmazott.

A versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az eljárás alá vont vállalkozás által 2009. január 1-jétől 2009. május 1-jéig a fogyasztók felé megjelenített, a Biotherm Aquasource Biosensitive, a Vichy Cellu Metric, a Vichy Liftactiv CxP és a Revitalift termékekkel kapcsolatos kereskedelmi gyakorlatának vizsgálatára.

Fenti magatartásával a L'ORÉAL valószínűsíthetően megvalósította a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. §-a (1) bekezdésének b) pontjában foglalt rendelkezéseket, és ezzel valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. §-ának (1) bekezdését.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A Tpvt. alapján az eljárás befejezésének határideje 90 nap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2009. december 1.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu