Nyomtatható verzió PDF formátumban

Fúzió az LPG piacon

A Gazdasági Versenyhivatal Vj-146/2009. ügyszámon eljárást indított a Prímagáz Hungária Ipari és Kereskedelmi Zrt. vállalkozás kérelme alapján az Intergas Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. feletti irányításszerzés engedélyezésének vizsgálatára.

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) 2009. november 13-án a Prímagáz Hungária Ipari és Kereskedelmi Zrt. kérelmet nyújtott be annak engedélyezésére, hogy az Intergas Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. feletti irányítást megszerezze. Az elintézési határidő az ügyfél hiánypótlását követően, 2009. december 23-án indult meg.

A versenytörvény alapján azokban az esetekben, amikor a kérelem megítélése egyszerű az eljárás befejezésének határideje a kérelem beérkezésétől, illetve a hiányok pótlásától számított 35 munkanap, amely egy alkalommal legfeljebb 15 munkanappal meghosszabbítható. A kérelem megítélése egyszerűnek minősül, ha nem jön létre a versenytörvény szerinti összefonódás, az összefonódás nem éri el a versenytörvény szerinti küszöbszámokat, vagy az összefonódás nyilvánvalóan nem tagadható meg, mivel nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozná a hatékony versenyt az érintett piacokon. Az összefonódások engedélyezésének határideje minden más esetben négy hónap, ami 45 munkanappal meghosszabbítható.

Budapest, 2010. január 4.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu