Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a NORDIC Beteiligungs GmbH kérelme alapján

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-71/2010. ügyszámon eljárást indított a NORDIC Beteiligungs GmbH vállalkozás kérelme alapján az UTA Pharma Beteilingungs GmbH feletti irányításszerzés engedélyezésének vizsgálatára.

A GVH 2010. július 23-án a NORDIC Beteiligungs GmbH kérelmet nyújtott be annak engedélyezésére, hogy az UTA Pharma Beteilingungs GmbH feletti irányítást megszerezze. Az ügyben elrendelt hiánypótlás teljesítésére tekintettel a GVH rendelkezésére álló ügyintézési határidő kezdő napja 2010. október 25.

A versenytörvény alapján azokban az esetekben, amikor a kérelem megítélése egyszerű, az eljárás befejezésének határideje a kérelem beérkezésétől, illetve a hiányok pótlásától számított 45 nap, amely egy alkalommal legfeljebb 20 nappal meghosszabbítható. A kérelem megítélése egyszerűnek minősül, ha nem jön létre a versenytörvény szerinti összefonódás, az összefonódás nem éri el a versenytörvény szerinti küszöbszámokat, vagy az összefonódás nyilvánvalóan nem tagadható meg, mivel nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacon, különösen gazdasági erőfölény létrehozása vagy megerősítése következményeként. Az összefonódások engedélyezésének határideje minden más esetben 120 nap, ami 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2010. december 20.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu