Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Rubachem International Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-54/2013. ügyszámon eljárást indított a Rubachem International Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben megtévesztő reklám tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2013. június 21-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Rubachem International Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben, mert az üzletfeleket kedvezményes, vagy ingyenes iroda- és tisztítószer csomag megküldésének ajánlatával keresi meg, a próbacsomag áráról azonban nem tájékoztatja őket, arról az üzletfelek csak a csomag megküldése után érkező számlából szereznek tudomást.

Fenti magatartásával a Rubachem International Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. valószínűsíthetően megsértette a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) 12. § (2) bekezdésének b) pontjára figyelemmel a Grt. 12. § (1) bekezdését.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2013. augusztus 27.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu