Nyomtatható változat PDF formátumban

A GVH utóvizsgálatot indított az Ingatlandepo ügyben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) utóvizsgálatban ellenőrzi, hogy az Experient Enterteiment Ltd. és a Weltimmo S.r.o vállalkozások teljesítették-e a GVH határozatában előírt kötelezettségeiket.

A GVH eljárásában (Vj-122/2010.) megvizsgálta a www.ingatlandepo.com , www.ingatlanbazar.com és www.ingatlanbazar.net ingatlanportálok üzemeltetőinek tevékenységét és a 2011 decemberében meghozott határozatában megállapította, hogy az Experient Enterteiment Ltd. és a Weltimmo S.r.o tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak. A jogsértés megállapítása mellett a GVH megtiltotta a törvény rendelkezéseibe ütköző magatartás további folytatását, valamint előírta, hogy a határozat rendelkező részét teljes terjedelemben, kommentár nélkül egy-egy alkalommal jelentessék meg a Magyar Nemzet és a Népszabadság című napilapokban, mindemellett a két vállalkozásra összesen 5.600.000 Ft bírságot szabott ki. A határozat bírósági felülvizsgálata még folyamatban van.

Erre is figyelemmel 2013. február 20-án a GVH további intézkedést kezdeményezett a vállalkozásokkal szemben. Utóvizsgálatot rendelt el abból a célból, hogy ellenőrizze a határozatában megállapított kötelezettségeket teljesítették-e a vállalkozások.

Előbbieken túlmenően mint azt a GVH korábban közzétette, a 2011. decemberi határozat meghozatalát követően közérdekű keresetet indított a vállalkozások által üzemeltetett honlapokon megjelenő tisztességtelen általános szerződési feltételek miatt.

További információt az eljárással kapcsolatban a GVH honlapján olvashatnak.

Budapest, 2013. február 28.

Gazdasági Versenyhivatal

További információ a sajtó számára:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu