A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt eljárást indított az Angelstore Kft.-vel szemben.

A GVH 2014. október 30-án versenyfelügyeleti eljárást indított az Angelstore Kft.-vel szemben, mert a cég az általa forgalmazott Snuza Go és Snuza Hero elnevezésű légzésfigyelő készülékek népszerűsítésénél alkalmazott kereskedelmi kommunikációjában valószínűsíthetően nem megalapozottan tüntette fel a légzésfigyelő készülék megnevezést. Az eljárás alá vont vállalkozás megalapozatlanul olyan funkció feltűntetésével népszerűsítette a készülékeket, hogy azok életet fenyegető veszélyhelyzet megelőzésére alkalmasak, továbbá a termékek lényeges jellemzőivel kapcsolatban megtévesztő módon piacelsőségi állításokat jelenített meg.

Fenti magatartásával az Angelstore Kft. valószínűsíthetően megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat az Fttv. 6. § (1) bekezdésének b) pontjában foglalt tényállás megvalósításával.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-100/2014.

Budapest, 2014. december  4.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

 

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban